میکروپیگمنتیشن یکی از تکنیکهای معمول برای آرایش دائمی یا نیمه دائمی است . تکنیکی زیبایی پزشکی برای فرم دادن به اجزای صورت بخصوص ابرو و لب .
میکروپیگمنتیشن بعنوان روش مدرنی است که برای ایجاد فرم زیبا و بینقص برای ابروها یا سایر اجزای صورت محسوب می شود که همان معادل تاتوی پیشرفته است .
کاربردهای میکروپیگمنتیشن فقط مختص ابروها و لبها و چشمان بانوان نیست و برای مردان هم در حوزه اسکالپ سر کاربرد دارد . مزایای زیاد میکروپیگمنتیشن بیشتر در حوزه زیبایی مورد بهره برداری قرار می گیرد که این کار با قرار دادن پیگمنت ( رنگدانه ها) در خد فاصل لایه بیرونی و زیرین پوست انجام می شود .
ماندگاری چند ساله میکروپیگمنتیشن از مزیت های مهم آن محسوب می شود که اعتماد بنفس خوبی برای کسانی که نقصی در ابروان و لبهای خود دارند را به آنها می بخشد. در واقع میکروپیگمنتیشن قبلا استفاده پزشکی برای کسانی که در سوانح مختلف دچار آسیب دیدگی ظاهری در قسمت ابرو و لبها می شدند داشت ولی امروز یکی از تخصصی ترین تکنیکهای حوزه آرایش دائم (نیمه دائم) است که می تواند برای کسانی که نقصی در چهره خود دارند ( بیماران آلوپسی – شیمی درمانی )لذت بخش بباشد .
میکروپیگمنتیشن چطور انجام میشود؟
در تکینک میکروپیگمنتیشن از رنگدانه هایی که ضد حساسیت هستند کمک گرفته می شود . در واقه این رنگدانه به کمک ابزار میکروپیگممنتیشن (سوزنهای بسیار ریز و باریک) به زیر سطح بیرونی پوست انتقال داده می شوند که این کار با مهارت و تکنیک خوب انجام شود باعث زیبایی در لب ها و چشم و ابرو می شود.
هر کسی نمی تواند میکروپمنتیشن انجام دهد . در واقع باید متخصص و دوره دیده این تکنیک این کار را انجام دهد . یک پیگمنتر حرفه ای ، با رعایت اصول ایمنی و بهداشتی میزان احتمال عفونت را به نزدیک صفر می رساند . میکروپیگمنتیشن تاتو قدیمی نیست بله یکی از تکنیکهای پیشرفته انجام تاتو است که نسبت به تاتوی قدیمی تهاجمی تر ولی ایمن تر است و تفاوت دیگر آن در رنگدانه های آن است که کاملا ضدحساسیت می باشند .
زمان انجام میکروپیگمنتیشن توسط پیگمنترها متفاوت است ولی معمولا تا نیم ساعت انجام آن طول می کشد . درد هم دارد اما به کمک بی حسی ها این درد بسیار کاهش و قابل تحمل خواهد بود .
واکنش پوست به بعد از میکروپیگمنتیشن
اگر خواهان انجام میکروپیگمنتیشن باشید خواند این قسمت می تواند تجربه مفیدی را برای شما داشته باشد . معمولا بعد از میکروپیگمنتیشن بیماران معمولا مقداری ورم در ناحیه مورد نظر تجربه میکنند. که برای مبارزه با این تورم به شما توصیه هایی توسط پیگنتر مانند استفاده از کمپرس یخ و پمادهای خاص می شود که باید انجام دهید .
میکروپیگمنتیشن چشم (بن مژه – تاتو خط چشم ) موجب ریزش اشک می شوتد. برای همین بعد از انجام میکروپیگمنتیشن بهتر است که رانندگی نکنید.
پیگمنتر شما برای شما مراقبتهایی را بعد از انجام میکروپیگمنتیشن در نظر می گیرد که باید آنها را جدی بگیرید .. همچنین معمولا توصیه میکنند که از قرار گرفتن در مقابل تابش مستقیم آفتاب، خودداری کنید. از برخی محصولات و مواد غذایی مثل پراکسید باید اجتناب کنید. این محصولات ممکن است تاثیر منفی در طی شدن فرایند تثبیت رنگ داشته باشند.
بعد از میکروپیگمنتیشن ، نتیجه ی کار بسیار پررنگ تر از آن چیزی است تصور می کردید و این کاملا طبیعی ست ولی در عرض چند هفته این رنگ های تیره به کمرنگ شدن می گرایند و در واقع تبدیل به رنگ دلخواهتان خواهند شد .
همیشه اگر ورم و در غیر قابل تحملی بعد از انجام کار داشتید به پزشک مراجعه کنید .
میکروپیگمنتیشن برای چه کسانی مناسب است؟
میکروپیگمنتیشن در حوزه زیبایی و درمانی کاربرد دارد. در واقع کاربرد حوزه درمانی آن نیز به نوعی به زیبایی مربوط می شود. از زنانی که دچار بیماری در نوک پستانشان هستند تا بیماران آلوپسی و شیمی درمانی که ریزش ابرو را تجربه می کنند . میکروپیگمنتیشن برای این افراد کاربرد دارد .البته برای این افراد از میکروبلیدینگ نیز استفاده می شود که با تفاوتهایی را با میکروپیگمنتیشن دارد . در واقع کاربردهای میکروپیگمنتیشن برای رفع نقص یا جلوه بیشتر به حالت ابروها ، لب و چشمان است .(کاربرد عمومی آرایش نیمه دائم بخصوص برای کسانی که به محصولات آرایشی حساسیت دارند.)
میکروپیگمنتیشن کجا انجام دهیم ؟
بهترین تصمیم این است که همیشه کار به کاردانش باید سپرد. در این زمینه هم متخصص میکروپیگمنتیشن چاره کار است . این متخصصین معمولا دوره های فنی حرفه ای آموزش آرایش دائم را با موفقیت سپری کردند و تجربه چندین سال فعالیت در حوزه آرایش دائم را دارند . مکان فعالیت این متخصصین در سالنهای زیبایی و کلینیک های زیبایی است .
البته بسیاری از این متخصصین امروزه برای خود مرکز تخصصی آرایش دائم دارند که بصورت حرفه ای و تحصصی به این امر می پردازند .
ترمیم میکروپیگمنتیشن
نکته ای که برای انجام میکروپیگمنتیشن باید دقت کنید این است که کار در یک جلسه تمام نمی شود. در واقع برای اینکه نتیجه ای عالی بگیرید نیاز هست که جلسه دوم که همان جلسه ترمیمی است هم انجام شود که انجام ان هم زیاد طولانی نیست و به منظور اصلاح رنگ و ظاهر بهتر کار انجام می شود و این هم بخاطر واکنش های مختلف پوست به رنگدانه هاست .
دوره ترمیم و ریکاوری میکروپیگمنتیشن طولانی نیست. در روزهای ابتدایی، ابروها یا ناحیه مورد نظر، بسیار تیرهتر به نظر میرسد. به مرور زمان و بر اثر لایه برداری، رنگ آن روشنتر و ملایمتر و در نتیجه، طبیعیتر میشود. به همین دلیل جلسه دوم یا ترمیمی برای اصلاح رنگ و ظاهر، بسیار مهم است.
عوارض میکروپیگمنتیشن
ورم و قرمزی پوست از عوارض حفیفی هستند که طی چند روز بهبود پیدا می کنند . البته هستند کسانی که حساسیت آلرژیک به رنگ و جوهر میکرو داشته باشند هر چند که این امر هم بندرت اتفاق می افتد برای همین این حساسیت ها باید قبل از انجام تا حدودی تست شوند .
برای اینکه از عوارض احتمالی هم جلوگیری کنید باید به محل انجام میکروپیگمنتیشن دست نزنید تا پوست بصورت طبیعی واکنش دهد و ترمیم انجام شود . در واقع عمل انتقال رنگدانه ها با یک سوزن انجام می شود که ایجاد زخم پوستی همراه هست و احتمال عفونت جانبی خواهد بود .
مراقبتهای بعد از میکروپیگمنتیشن
مراقبتهای بعد از میکروپیگمنتیشن عبارتاند از:
اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به خصوص در نواحی آسیب دیده و مورد درمان
اجتناب از استفاده از لنزهای تماسی برای مدت چند روز اگر میکروپیگمنتیشن را در نواحی اطراف چشم، انجام دادهاید.
اجتناب از شنا کردن تا چند هفته بعد از میکروپیگمنتیشن
نکندن و جدا نکردن لایههای پوست که پوسته پوسته شده و جدا شدهاند
اجتناب از استفاده از لوازم آرایشی در ناحیه مورد نظر تا مدت ۳ تا ۵ روز بعد از میکروپیگمنتیشن
استفاده از وازلین یا ژل پترولیوم روی ناحیه آسیب دیده برای مدت ۳ تا پنج روز بعد از فرایند به منظور ایجاد سد محافظ در برابر عوامل بیرونی
چه کسانی نباید میکروپیگمنتیشن انجام دهند؟
آرایش نیمه دائم معمولا برای عموم انجام می شود مگر در حالتهای خاص که توصیه می شود که انجام ندهند . معمولا توصیه میشود که زنان باردار و مادران شیرده، میکروپیگمنتیشن را تا پایاان دوران بارداری و شیردهی به تاخیر بیاندازند. دیبایت و مشکلات قلبی و تزریق انسولین هم شرایط مناسبی برای انجام میکروپیگمنتیشن نیست . اگر جز این دسته از افراد هستید حتما باید با پزشک خود مشورت کنید و توصیه های لازم را برای انجام آن بگیرید . همچنینی کسانی که بعد از زخم گوشت اضافه می اورند و متعد کلوئید هستند باید قبل از انجام با پزشک خود مشاوره کنند.